Fredriksstad Blad (f-b.no)


Finskamerikaner på vei til Stjernen

PÅ VEI: Tomas Sinisalo er på vei til Stjernen. Finskamerikaneren beskrives som en målfarlig forward med god fysikk og spilleforståelse.

Mye tyder på at Stjernen er i ferd med å sikre seg en svært spennende forsterkning til neste sesong. Tomas Sinisalo (26), som er født og oppvokst i Philadelphia, skal etter det Hockeybloggen erfarer være øverst på trener Sundquists ønskeliste. Stjernen-treneren, som har lang erfaring fra dansk ishockey, skal ha sett Sinisalo i flere kamper denne sesongen.

Sinisalo har i år spilt for toppklubben Herlev, og står bokført med 18 mål og 25 assist fordelt på 38 kamper denne sesongen.

* * * * *

GOD: Sinisalo er født i USA, men har i tillegg finsk pass.

Sinisalo beskrives som en skøytesterk forward med et meget godt skudd. Han skal ha blitt brukt mye i power play, og skal ha en svært profesjonell innstilling til sin idrett. Han beskrives også som en spiller med god spilleforståelse.

Ifølge nettstedet Eliteprospects er 26-åringen 181 cm lang og han veier 91 kilo.

Etter det Hockeybloggen erfarer vil Sinisalo kanskje bli klar for Stjernen i løpet av helgen, og det vil ikke overraske om han blir satt i rekke med Sasja. Duoen vil trolig utfylle hverandre på en glimrende måte. Sasja med sin spilleforståelse og teknikk, kombinert med Sinisalos fart, styrke og avslutningsegenskaper høres ut som en vinnerkombinasjon.

* * * * *

GÅR: Jonas Gabrielsen forlater Stjernen ett år før kontrakten går ut.

Ellers er det trist å registrer at Jonas Gabrielsen velger å vende Stjernen ryggen – ett år før kontrakten hans går ut. Stjernen har tatt godt vare på Gabrielsen det siste året, og spilleren har selv hatt en god utvikling i Stjernen.

Mange vil nok reagere på at Stjernen slipper en spiller som er under kontrakt, men etter det Hockeybloggen erfarer har Gabrielsen selv hatt et sterkt ønske om å forlate klubben. Og når en spiller ikke vil spille for moderklubben er det heller ingen grunn til å tviholde på ham. Da vil han nemlig ikke prestere.

Stjernen har dermed mistet tre kapteiner siden jul. Først forsvant dopingtatte Blomman, deretter inngikk Marius Hagberg et partnerskap med fienden og nå er det altså Gabrielsen som vender moderklubben ryggen.

Det blir spennende å se hvilke spillere som Stjernen henter inn på backsiden. Det ryktes om gode importer – blant annet fra USA/Canada. I tillegg vil det ikke overraske noen om vi også får se Spartas Tobias Skaarberg i rød drakt til høsten. Det ville ikke ha vært meg imot. Skaarberg er en spiller jeg tror vil passet fint inn i Stjernens lag, og han kan selv få et løft i klubben.

* * * * *

Er klubbfølelsen og lojaliteten mot moderklubben en saga blott i dagens hockey? Ta debatten i kommentarfeltet under denne bloggen.

Følg meg også på twitter: @espennormann

Share

Skrevet av

espen

... er nett- og utviklingsredaktør i Fredriksstad Blad, og er også programleder for hockeymagasinet "After ice" på FBTV. Espen har selv spilt hockey, og er i tillegg utdannet Trener 1 og Målvaktstrener II gjennom Norges Ishockeyforbund.

Andre innlegg av:

Webside:

29

03 2012

14 Kommentarer Legg til din ↓

Nyeste kommentarer ligger øverst

 1. Andre s #
  1

  Stian “Trond” å det du sier stemmer??? Hagberg snakket med Sparta når han var i kontrakt med Stjernen og klar så tidlig som i januar…

  Alexandra. Tobias fikk ikke kontrakt i Sparta derfor er Stjernen aktuelt.

  Enkelt å greit Hagberg er en judas som aldri bør få komme tilbake til Stjernen.

 2. Stian Berntsen #
  2

  Hva vet du om hvordan Hagberg håndterte denne overgangen Espen? har du snakket med han? Du er veldig rask til å trekke dine egne sluttninger og lage fete overskrifter. Denne saken har blitt så feil fremstilt i media at det lukter svidd. Her var det om å gjøre å finne en synde bukk. Stjernen v/Sundquist og mange av medspillerne viste om i flere uker at Hagberg hadde fått tilbud fra Sparta, men de kom aldri på banen selv, og Sundquist uttalte jo selv at det ikke var sikkert at han kom til å få kontrakt engang. Så hvilket alternativ hadde han egentlig? Skammelig at FB som skal være en seriøs avis har framstilt denne saken på denne måten. For ikke å snakke om Teddy Madsen som “liksom” hadde bevis for at Hagberg skrev under 23.01.? Hvorfor har aldri disse bevisene blitt offentlig gjort i denne skittentøy vasken? Her har både FB og Stjernen opptrått på en måte som er skammelig.

 3. Espen Normann #
  3

  Alexandra: kritikken mot Hagberg gikk ikke på at han valgte Sparta, men måten han håndterte overgangen på.

 4. Alexandra #
  4

  Når Hagberg som er Stjernengutt går til Sparta så henger du han ut og gir han kritikk så det holder fordi han går til fienden, men at Skaarberg evt går fra sin moderklubb og til fienden, det er greit??

 5. Thomas Bekkevold #
  5

  Til Ole Hansen :

  Her kan du se hvilke spillere som er under kontrakt med Stjernen neste sesong + rykter og oppdateringer i spillerstallen etterhvert som ting blir spikkret :

  http://forum.hockeymagasinet.no/viewtopic.php?f=3&t=1369

 6. Ole Hansen #
  6

  To lokale backer har forsvunnet på kort tid etter at sesongen er over. Treneren har blitt hyllet hele veien, men kan han være grunnen til at spillere forsvinner?

  Jeg har ikke sett noen oversikt over hvilke spillere som har kontrakt for neste år. Hvor finner jeg det? Har noen spillere forlenget kontrakten med Stjernen? Synes Stjernen burde komme i gang med signeringer av norske spillere. Er ikke så mange gode på markedet, spesielt backer.

 7. espen #
  7

  Stian igjen: Vi har forsøkt å få tak i Gabrielsen i dag, men uten hell. Vi vil gjerne høre hans versjon av dette, og vil ha en sak på f-b.no – eller her i bloggen – hvor han forklarer om hvorfor han vil gå så fort han svarer. Selv synes jeg det er trist at han forsvinner, men jeg ønsker ham lykke til i ny klubb.

 8. Petter #
  8

  Stian, det er vel ingen hemmelighet at Gabrielsen ikke orker å ha en normal jobb ved siden av hockeyen. At han har fått flere jobber gjennom Stjernen-systemet, men har gått hjem og gitt opp. At han har tegnet en toåring kontrakt med Stjernen, og at han angrer nå da han ikke kan leve av hockeyen. Lørenskog lokker med mere penger, og han velger å gå dit. Det er vel greit. Men trist for Sundquist og Stjernen som tok seg av gutten da han trengte det som mest.
  Selv skulle jeg ønske han kom hit til Tønsberg igjen. Da hadde det blitt moro både på og utenfor isen.

 9. espen #
  9

  Hei Jonas. Jeg mener Tobias er en lovende back, som har lidd under å få for lite spilletid hos Sparta. Med mer spilletid under Sundquists ledelse tror jeg han vil vokse.
  Han bør heller ikke bli for dyr for Stjernen.

 10. espen #
  10

  Hei Stian. Tomas er seff forward. Tastefeil fra meg. Takk for at du gjorde oppmerksom på det.

 11. # 33 Jonas #
  11

  Hvorfor tror du Skaarberg vil passe inn i Stjernen?

 12. # 33 Jonas #
  12

  Tobias Skaarberg til Stjernen ? Nei nei nei , da må det bli 1 div .

 13. 13

  Du har skikkelig peiling du, (skøyte sterk back??!!) denne spilleren er LW, sjekk Eliteprospects, men som vanlig sjekker vel du ikke fakta! Hva med å sjekke med Gæbben om HVORFOR han ønsker å forlate klubben før kontraktsutløp? men du kan fortsette i samme spor som du har gjort i hele vinter. Sleng rundt deg med påstander du ikke har noe hold i og om å gjøre å “hause” opp saker.

 14. Anders #
  14

  Klubbfølelse betyr ikke en dritt i dag. Spillere kommer og går fra klubber, rivaler og andre land. Gabrielsen, Hagberg, Hermansson er tre nylige. Fra tidligere har vi Ronny Jacobsen, Jørn Andersen, Tor Yngve Melby, Per Øyvind Myhrene pluss alle som gikk til Stjernen fra Sparta da smurfene gikk konk.Din kommentar